Kváskové vafle

Přísady kvas 1 polévková lžíce („startovacího“) kvasu  100 g celozrnné (špaldové) mouky 100 ml odstáté (převařené) vody pokojové teploty      => takto vytvoříte 200 g potřebného kvasu do těsta těsto 200 g kvasu 100 g celozrnné (špaldové) mouky 100 g kokosového mléka z plechovky 2 šťastná vajíčka (od slepic z volného výběhu) vanilkový extrakt 1 polévková lžíce přírodního třtinového cukru 7 g jedlé sody (díky ní chuť těsta nebude nakyslá po kvasu) větší špetka soli Postup Nejdřív si připravte kvas. Pokud chcete vafle snídat, připravte si ho večer.  Jestli kvas pěstujete a máte v lednici, stačí ho polévková lžíce (tj. „startovací kvas“) smíchaná s moukou a vodou (= tímhle způsobem se kvas oživuje, abyste nemuseli schraňovat velké množství). Takto smíchaný kvas nechte stát v misce v pokojové teplotě přikrytý potravinářskou folií asi tak 8 - 10 hodin. Zvětší zhruba dvojnásobně svůj objem. Další krok je už úplně jednoduchý. Ráno vyšlehejte vajíčka s kokosovým mlékem, přidejte kvas a zbylé přísady. Všechno pořádně promíchejte a můžete začít dělat vafle. Každou pečte zhruba 5 minut. A co navrch? Zkuste třeba citronový krém, ovoce a farmářský jogurt! Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« srpen »
  Po Út St Čt So Ne
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg