Citrusové a jiné ovocné krémy

Ovocným krémem se dá ochutit snad všechno. Dá se použít například jako náplň do cupcaků, na ochucení krému na dort, smíchaný s farmářských jogurtem, zakysanou smetanou nebo tvarohem na palačinkách a vaflích. Anebo zkrátka jen tak na lžičku. Je to příšerně jednoduché. Stačí jen přibližně zachovat poměr surovin (ale nebojte se experimentovat) a cukrářská delikatesa je na světě. Já osobně doporučuji vyzkoušet nejdřív citrónový! Přísady 4 žloutky ze šťastných vajíček (od slepic z volného výběhu) 50 g přírodního třtinového cukru (např. Muscovado) 50 g kvalitního másla půl lžičky jemně nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citrónu (může být i sušená drcená) 70 g ovocné šťávy = šťáva z vymačkaných citrusů (ideálně kyselejších) nebo např. přecezená šťáva ze svařených borůvek, malin, jahod... Postup V menším hrnci / rendlíku přiveďte trochu vody k varu. Do mísy, kterou budete používat na vodní lázeň (nejvhodnější je nerezová), dejte všechny přísady. Mísu dejte na hrnec s vroucí vodou tak, aby se její dno přímo nedotýkalo vody. Jde totiž o vytvoření hustého krému, ne míchaných vajec :) Metličkou míchejte do doby, než krém začne houstnout, opatrně (pomocí čajové lžičky) ochutnejte, případně doslaďte dle vlastní chuti a pak jen přesuňte do sklenice, ve které ho budete skladovat. Krém ztuhne podobně jako pudink. Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« prosinec »
  Po Út St Čt So Ne
49 1 2 3 4 5 6 7
50 8 9 10 11 12 13 14
51 15 16 17 18 19 20 21
52 22 23 24 25 26 27 28
1 29 30 31        

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg