ITALSKÁ KUCHYNĚ NAPŘÍČ REGIONY
29. 03. 2016, 00:00 - 29. 03. 2016, 23:59
Typ: Akce třetích stran
Organizátor: Městská knihovna Trutnov
Místo konání: Městská knihovna Trutnov
Přednáška Mgr. Mirky Pánkové se koná v úterý 29. 3. od 17:00 hodin ve studovně.
Víte, jak správně vyslovit pojmy „spaghetti“ a „prosciutto“? Myslíte, že pasta patří jenom na zuby? Zajímá vás, zda jedí Italové knedlíky? Chtěli byste vědět, jak chutná černé zlato? Tyto a všechny další otázky, které vás o italské kuchyni zajímají, si zodpovíme na setkání příznivců nejoblíbenější světové kuchyně. Nahlédneme pod ruce Italům, kteří dovedou z domácího těsta vyrobit až 90 druhů pasty, a objasníme si, jak se jednotlivé druhy správně vyslovují. Zamícháme rajčatové i rybí sugo a přivoníme k parmiggianu a prosciuttu. Dozvíte se, že pizza byla pokrmem chudých, že pravé gelato (zmrzlina) se vaří z pudinku. Rozluštíme hádanku, zda mají Italové raději maso nebo ryby. Nebude chybět ani popis italského stolování a jeho historie. Přednáška bude doplněna o spoustu receptů italských specialit.