Zážitková gastronomie v Peci pod Sněžkou už tento víkend

Zeptali jsme se přímo šéfkuchaře Jiřího Švestky, na co se letos můžeme těšit. Vrcholem letošních Gastronomických dnů bude sobotní večer, který je určen těm, kteří chtějí ochutnat hned několik pokrmů najednou, a také se o nich něco dozvědět. Připravili jsme více než dvouhodinovou degustaci, sestávající z pětichodového menu, doplněného o pečlivě vybraná moravská a zahraniční vína z Vinařství Na Soutoku a od společnosti Vinicola Břeclav. Jednotlivé chody budu průběžně komentovat já osobně ve spolupráci se zástupcem vinařů. A co v ostatních dnech? Kdo by sobotní degustaci nestihl, může si od dneška do neděle užívat nejen pokrmy ze sobotního degustačního menu, ale i další speciality, připravované naším kuchařským týmem exkluzivně pro tento víkend. Jak dlouho trvá příprava na podobnou akci? Příprava je náročná, musíme vymyslet a odzkoušet tolik jídel, jako bychom připravovali nový jídelní lístek. A z nich pak vybrat ta, která budeme na Gastronomických dnech podávat. Zároveň je to velká příležitost pro naše kuchaře, vyzkoušet si nové věci a popustit uzdu své kreativitě a fantazii. Některé z jídel pak následně zařadíme i do stálého jídelního lístku. Kde berete inspiraci? Vymýšlení receptů je kolektivní práce nás všech, kuchařů. Já sám rád pátrám i v hodně starých kuchařských knihách a vycházím třeba i z jídel, která vařila moje babička a prababička. A na co se během Gastronomických dnů mohou hosté těšit? Třeba na paštiku ze zajíce se zeleným pepřem a koňakem, na konfitovaný bůček ze selátka s jablky a černým pivem, s lepenicí s kysaným zelím a škvarky nebo na … Ale to už bych prozrazoval příliš. Nechte se překvapit. www.hotelhorizont.cz 

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« srpen »
  Po Út St Čt So Ne
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg