Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
„Je to úplně normální guláš. Nic speciálního jsme do něj nedávali, ale oproti loňsku jsme udělali pár změn. To, co jsme podělali, jsme se letos snažili napravit a vyšlo to,“ usmívala se trojice z „Horňáku“. O jaké šlo změny, nechtěli šampióni prozradit, aby uspěli i příště. „Nechali jsme za sebou hospody jako Dvoračka nebo Patria, z toho máme velkou radost,“ povídali muži z hospody, kam se prý hlavně chodí na pivo. „Ale dobrý gulášek se dá u nás také koupit,“ dodali. A teď to mají potvrzené.Guláše se připravovaly u Severky od sedmé hodiny ráno a chvíli před polednem se z jedenácti kotlů, když za jedním stál i bývalý primátor Prahy Bohuslav Svoboda, začaly nabírat první porce. Prodalo se všech 550 degustačních karet, takže vydáno bylo celkem přes 6000 vzorků guláše. „Přálo nám počasí. Lidé byli natěšení. Všechny guláše byly dobré. Příští rok to určitě zopakujeme,“ pronesl pořadatel a spolumajitel rybářské bašty Severka Josef Ožďan. On sám stihl ochutnat jen dva guláše, protože měl práci s organizací akce, která se znovu vyvedla. Já jsem si dal všech jedenáct pokrmů a věřte, že to dalo pořádně zabrat. Měl jsem asi tři čtyři favority, aby můj hlas nakonec dostaly Dolce, jelikož jsem přihlédl i k servisu. Pat a Mat za kotlem neměli chybu a v tom sobotním pařáku „bodlo“ rovněž i malé pivko, které se u jejich stánku čepovalo ke guláši. Error loading Partial View script (file: ~/Views/MacroPartials/_photogallery.cshtml) Michal Bogáň michal@trutnovinky.cz
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek