Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Nacházejí si lidé cestu do vaší restaurace na Svatomartinské posvícení? Ano nacházejí a je jich rok od roku více. Jak jste na tuto gurmánskou událost letos nachystáni? Proběhla nějaká speciální příprava? Na takovou akci se samozřejmě chystáme minimálně měsíc dopředu, a přestože ji neděláme poprvé, věnujeme jí hodně času, aby vše dopadlo k velké spokojenosti našich hostů. Podáváte tradiční menu, nebo zkoušíte „experimentovat“ a přicházíte každý rok s něčím novým? Protože tento svátek je tak nějak tradiční, držíme se tradičních postupů. Co konkrétně si u vás můžeme o víkendu objednat? Jako každoročně husí kaldoun, husí jatýrka na portském víně, husí stehno po staročesku se zelím a knedlíky a jako sladkou tečku naše moravské koláčky. Samozřejmostí jsou mladá vína a pro pivaře limitovaný nefiltrovaný Pilsner Urquell. A ještě bych rád připomenul oblíbené „menu pro dva“, v jehož výhodné ceně je navíc zahrnuta láhev svatomartinského vína dle vlastního výběru. Vše podrobně najdete na našem webu. Podle jakých receptů vlastně pokrmy připravujete? Před několika lety, když jsme s touto slavností začínali, jsme zalovili v kuchařkách našich babiček, které jsme lehce přizpůsobili dnešní době. A víc bych prozrazovat nechtěl. Na začátku všeho je však dobrý nákup. Prozradíte odkud, jaké a kolik hus jste třeba letos nakoupili? Nakupujeme od společnosti Bidfood, která je pro nás zárukou naprosté kvality a prokazatelnosti původu objednaného zboží, na což klademe velký důraz. A co se týče množství, tak věříme, že jsme se zásobili dostatečně. Mohou si hosté objednat i celou husu? Stává se to vůbec? U nás ne. Zkoušeli jsme to, ale objednávek bylo zanedbatelné množství proti samotným stehnům. Jak to máte rád na talíři vy? A chodíte třeba i ochutnávat ke konkurenci? O mně se ví, že jsem na klasická jídla, takže se už moc těším, ale ochutnat u konkurence opravdu v tomto období nestíhám. Doporučujete si dopředu udělat rezervaci? Určitě doporučuji. Naše restaurace není z největších a také počet porcí je, ať chceme nebo ne, limitován. Jak jste již řekl, součástí svatomartinských hodů bývá také mladé víno. Jaké budete letos nabízet? Zde se opět držíme tradice a nabízíme mladá vína od společnosti Kovács Novosedly. A samozřejmě že bílé, červené i růžové. Budou si muset lidé při placení za menu sáhnout hlouběji do kapsy? Je pravda, že náklady spojené s touto akcí šly letos opět nahoru, ale snažili jsme se, aby to naši hosté až tolik nepocítili a hlavně si v klidu a dobře pochutnali. Otázka na závěr. Proč vyrazit na Svatomartinské posvícení do vaší restaurace? Nejsem typ, který hlásá nějaká velká hesla, takže to neudělám ani teď. Pro mě je nejdůležitější a známka toho, že to děláme dobře to, že hostům chutná. Každoročně se vrací a je jich stále víc. Proto je důležité to, co řeknou oni, ne já. Michal Bogáňmichal@trutnovinky.czfoto: Vilém Fischl, Miloš Šálek, archiv restaurace
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek