Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Jsou to znamenité čokoládové lanýže, na které stačí jenom minimální množství surovin. Recept je jednoduchý a přípravu lanýžů zvládne určitě každý. Nebude ale litovat, protože na těchto bonbonech si zcela jistě pochutnají všichni milovníci čokolády. ČOKOLÁDOVÉ LANÝŽE 6 lžic třicetiprocentní smetany 50 g másla 3 lžíce kakaa 200 g tmavé čokolády 1 tyčinka ledových kaštanů mandlové lupínky nebo kakao POSTUP: Do kastrůlku odměřte smetanu a máslo. Za stálého míchání zahřívejte na středně vysokém ohni, avšak jen do okamžiku, než se máslo rozpustí. Pak ihned odstavte, přidejte všechnu nalámanou čokoládu, ledové kaštany a vařečkou míchejte, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí. Tekutou směs nechte vychladnout a uložte do druhého dne do lednice. Ze ztuhlé lanýžové hmoty lžičkou odkrajujte menší kousky, bleskově je zaoblete konečky prstů (vůbec se přitom nemusíte pokoušet o dokonalé tvary!) a vzápětí obalte v kakau nebo v mletých mandlových lupíncích. Oklepejte a každý bonbon přesuňte do papírového košíčku. Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek