Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Přísady těsto 1 hrnek pohankové mouky 1 hrnek špaldové mouky 2 vrchovaté polévkové lžíce pravého kakaa 1/2 hrnku přírodního třtinového cukru 1 lžička skořice 1 - 2 lžičky perníkového koření 1/2 lžičky bezfosfátového kypřícího prášku 1/2 lžičky jedlé sody 1 hrnek (rostlinného) mléka 3/4 hrnku jablečného pyré 1/2 hrnku kokosového oleje poleva džem (nejčastěji dávám višňový, ale vždycky se to odvíjí od toho, který mám zrovna po ruce) 60g kvalitní hořké čokolády (70% +) 2 lžičky kokosového oleje kakao na posypání Postup Troubu si předehřejte na 180°C. V míse smíchejte suché přísady, pak k nim přidejte mléko, olej v tekutém stavu a všechny zbývající suroviny. Dobře promíchejte. Těsto vlijte do menší formy vyložené pečícím papírem a dejte péct na zhruba 25 minut. Nejlepším pomocníkem je vždycky ale špejle. Vychladlý perník potřete rovnoměrně tenčí vrstvou džemu a polijte rozpuštěnou čokoládou s kokosovým olejem. Kakaem posypávám až, když je čokoláda ztuhlá, aby navrchu vznikl takový poprašek. Co se týče slazení u tohohle receptu, těsto nemusí být zase až tak sladké, tak radši opatrně, vzhledem k tomu, že navrch přijde ještě džem s čokoládou :) Další věc je, že spoustu té sladkosti do těsta dodá jablečné pyré. Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek