Oběd, to je třetina denního příjmu. Nepodceňujte ho!

Kdo hladoví, zakládá si na obezitu Podle některých výživových poradců trpí 17 procent dospělých obyvatel České republiky obezitou, 35 procent má nadváhu a 21 procent se svou hmotností zkrátka nezabývá. Další průzkumy ukazují, že třetina zaměstnanců obědvá jen občas, 5 procent neobědvá v práci vůbec. Ve srovnání s jinými evropskými zeměmi jsme na tom… ano, nejhůř. Takže ruku na srdce – patříte k těm, kdo se přes poledne raději odbydou černou kávou a bílým pečivem? A víte, že oběd má tvořit kolem třetiny celkové denní spotřeby? Jeho vynecháním (nebo ošizením) si zakládáte na další a další tukové polštářky. Tělo si totiž pamatuje, že mělo hlad a energii z každého příštího jídla posílá rovnou do zásob. Kdyby zase někdy přišel nedostatek. Dopřejte si svobodu výběru jídla V hektickém pracovním dni není snadné vyčlenit si pro zdravé obědvání čas. A když už ho náhodou máme, horkotěžko hledáme místo, kde se dá najíst zdravě. Polední nabídka většiny restaurací zahrnuje klasická česká jídla – moukou zahuštěné omáčky, houskové knedlíky, ohřívané polotovary. Volba ze dvou nebo tří pokrmů, variabilita nulová. Na svobodu výběru obědů a zejména zdravý životní styl ovšem také někde myslí. Konkrétně v Trutnově se o pestrou nabídku starají kuchaři restaurace Up HAVEL. Podnik, kterému se dříve říkalo Sokolovna, připravuje každý všední den polední bufetová menu. A jeho prioritou rozhodně není „zaplácnout“ vám rychle žaludek. Právě naopak. „Vždy vaříme z čerstvých surovin, nepoužíváme umělá dochucovadla a dokonce ani mikrovlnnou troubu. Naším cílem je poskytnout hostům široký výběr kvalitních pokrmů, které mohou bez omezení kombinovat,“ říká provozní provozovny s tím, že zastoupeno je jak jídlo s masem, tak vegetariánské, bezlepkové a podobně. Když má dieta skvěle chutnat Cestu do restaurace Up HAVEL by si měli najít také ti, kdo se letos rozhodli začít s dietou. Chutné obědy s nízkým obsahem tuku, dostatek zeleniny i čerstvých šťáv s plněním předsevzetí výborně pomohou. Polední bufetové menu zahrnuje polévku, přílohový salát, zeleninový salát a hlavní jídlo, a to vždy v několika variantách a možnostech kombinací. „Díky systému bufetu si můžete dopřát a zaplatit přesně takovou porci, jakou chcete. Pokud si náhodou nebudete vědět rady s kombinací jídel, složením nebo přítomností alergenů, ochotně vám poradí přítomný kuchař.“ Chválí ho jak ti, kdo už se v restauraci Up HAVEL na nábřeží Václava Havla najedli, tak specialisté na zdravé stravování. Vždyť pestrá, vyvážená strava z kvalitních surovin dodá potřebnou energii pro celý zbytek dne. Kdo se dobře naobědvá, toho večerní „vybílení“ ledničky vůbec neláká! www.upgroup.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« srpen »
  Po Út St Čt So Ne
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg