Nakládaný hermelín, delikatesa, která může být králem večírků

NAKLÁDANÝ HERMELÍN 4 hermelíny 1 – 2 sušené chilli papričky špetka soli 8 stroužků česneku 1 červená cibule nakrájená na kolečka 150 g nakládané kapie 2 bobkové listy 2 lžičky černého pepře celého 1 lžička nového koření 4 nakládané feferony slunečnicový olej POSTUP: Sýry podélně překrojte napůl. Utřete čtyři stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Utřenou hmotou pomažte plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami. Zbylý česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice. Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a sklenici uzavřete. Nechte uležet asi tři dny při pokojové teplotě nebo aspoň pět dní v chladničce. Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover    

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« srpen »
  Po Út St Čt So Ne
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg