Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
NAKLÁDANÝ HERMELÍN 4 hermelíny 1 – 2 sušené chilli papričky špetka soli 8 stroužků česneku 1 červená cibule nakrájená na kolečka 150 g nakládané kapie 2 bobkové listy 2 lžičky černého pepře celého 1 lžička nového koření 4 nakládané feferony slunečnicový olej POSTUP: Sýry podélně překrojte napůl. Utřete čtyři stroužky česneku, sůl a chilli papričky. Utřenou hmotou pomažte plochy poloviny hermelínů a přiklopte druhými polovinami. Zbylý česnek nakrájejte na plátky a společně s cibulí, sýry a ostatními ingrediencemi střídavě vrstvěte do sklenice. Zalijte olejem tak, aby bylo vše potopené, a sklenici uzavřete. Nechte uležet asi tři dny při pokojové teplotě nebo aspoň pět dní v chladničce. Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek