Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Přísady 3 šťastná vajíčka (žloutky a bílky zvlášť) 100 g přírodního třtinového cukru vanilkový extrakt (dle chuti) 200 g ricotty špetka soli 40 g mletého máku 130 g rýžové mouky 60 g kokosové mouky (+ na posypání) 50 g olivového oleje 100 ml mléka půl lžičky najemno nastrouhané kůry z chemicky neošetřeného citronu / nebo drcené sušené citronové kůry 1 lžička bezfosfátového kypřícího prášku půl lžičky jedlé sody olivový olej a kokos na vymazání formy Postup Troubu si předehřejte na 170°C a menší bábovkovou formu vymažte olivovým olejem a opatrně vysypte kokosem. Mák, obě mouky, kypřící prášek, sodu a kůru dejte do větší mísy a promíchejte. V jiné míse smíchejte žloutky, cukr, vanilkový extrakt a ricottu, pak k nim přidejte olej a mléko a smíchejte se sypkými přísadami. Bílky se špetkou soli vyšlehejte v sníh a ten pak opatrně vmíchejte ke zbytku. Pečte zhruba 45 minut. Před vytažením bábovky z formy počkejte alespoň 10 minut. Na závěr "pocukrujte" kokosovou moukou. :) Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek