Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Přísady (na cca 10 kusů) těsto na makové brownies 2 šťastná vajíčka (od slepic z volného výběhu) šťáva z 2 středně velkých pomerančů 90 g ghee / kvalitního másla 120 g čokolády (70% a více) 30 g kakaa 50 g mletého máku špetka soli žádný cukr :) ! citronový krém + krém na zdobení 4 žloutky ze šťastných vajíček 60 g třtinového cukru 70 ml citronové šťávy 50 g ghee / kvalitního másla najemno nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu / 0,5 lžičky drcené citronové kůry + 100 g mascarpone Postup Nejprve si připravte citronový krém. Ideálně den dopředu (ale mělo by stačit i pár hodin). V menším rendlíku dejte vařit trochu vody. Všechny přísady na krém dejte do misky vhodné k přípravě ve vodní lázni a za stálého míchání nad vroucí vodou spojte v hustý krém pudinkové konzistence. Takto připravený citronový krém vydrží ve vzduchotěsné nádobě v lednici až dva týdny. A teď těsto. Troubu si předehřejte na 180°C. V menší misce rozpusťte čokoládu s máslem, promíchejte a nechte chvíli zchladnout. Vajíčka vyšlehejte s pomerančovou šťávou a pak k nim přidejte čokoládu. Znovu důkladně promíchejte a přidejte zbylé přísady. Těsto přesuňte do formy na cupcaky s papírovými košíčky a pečte 14 - 16 minut. Po vychladnutí vytvořte v upečených brownies malé důlky (za pomocí nože, lžičky nebo čehokoli jiného - buďte kreativní :) a ty vyplňte trochou citronového krému. Nakonec vyšlehejte 100 g mascarpone a 60 g citronového krému. Obojí by mělo být studené z lednice. Můžete přidat ještě trochu citrónové kůry podle chuti, a takto hotovým krémem dozdobte brownies. Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek