Makové brownies s citrónovým krémem

Přísady (na cca 10 kusů) těsto na makové brownies 2 šťastná vajíčka (od slepic z volného výběhu) šťáva z 2 středně velkých pomerančů 90 g ghee / kvalitního másla 120 g čokolády (70% a více) 30 g kakaa 50 g mletého máku špetka soli  žádný cukr :) ! citronový krém + krém na zdobení 4 žloutky ze šťastných vajíček 60 g třtinového cukru 70 ml citronové šťávy 50 g ghee / kvalitního másla najemno nastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu / 0,5 lžičky drcené citronové kůry  + 100 g mascarpone Postup Nejprve si připravte citronový krém. Ideálně den dopředu (ale mělo by stačit i pár hodin). V menším rendlíku dejte vařit trochu vody. Všechny přísady na krém dejte do misky vhodné k přípravě ve vodní lázni a za stálého míchání nad vroucí vodou spojte v hustý krém pudinkové konzistence.  Takto připravený citronový krém vydrží ve vzduchotěsné nádobě v lednici až dva týdny.    A teď těsto.  Troubu si předehřejte na 180°C.  V menší misce rozpusťte čokoládu s máslem, promíchejte a nechte chvíli zchladnout. Vajíčka vyšlehejte s pomerančovou šťávou a pak k nim přidejte čokoládu. Znovu důkladně promíchejte a přidejte zbylé přísady.  Těsto přesuňte do formy na cupcaky s papírovými košíčky a pečte 14 - 16 minut.   Po vychladnutí vytvořte v upečených brownies malé důlky (za pomocí nože, lžičky nebo čehokoli jiného - buďte kreativní :) a ty vyplňte trochou citronového krému.  Nakonec vyšlehejte 100 g mascarpone a 60 g citronového krému. Obojí by mělo být studené z lednice. Můžete přidat ještě trochu citrónové kůry podle chuti, a takto hotovým krémem dozdobte brownies.  Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« červenec »
  Po Út St Čt So Ne
27   1 2 3 4 5 6
28 7 8 9 10 11 12 13
29 14 15 16 17 18 19 20
30 21 22 23 24 25 26 27
31 28 29 30 31      

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg