Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Než řepu ale vložíte do hrnce k dušení, doporučuje ji raději nastrouhat. Rychleji totiž změkne a polévka je dřív hotová. Na zjemnění přidala smetanu, kapku medu a na ozdobu kysanou smetanu. „Užijte si ten pěkný vír růžovo-červené a bílé. Tak směle do toho,“ přeje Vintagelover. KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY 6 drobných červených řep 2 lžíce olivového oleje 400 g plechovka krájených rajčat 1 cibule, nakrájená na kostičky 1 l zeleninového vývaru z kostky balzamikový ocet sůl, pepř, tymián 1 stroužek česneku, prolisovaný bílý jogurt nebo zakysaná smetana balkánský sýr nebo feta pažitka nebo petrželka POSTUP: Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte cibuli až změkne, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut. Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem. Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou. Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek