„Krémovka“ z červené řepy přijde vhod k lehkému zimnímu obědu

Než řepu ale vložíte do hrnce k dušení, doporučuje ji raději nastrouhat. Rychleji totiž změkne a polévka je dřív hotová.  Na zjemnění přidala smetanu, kapku medu a na ozdobu kysanou smetanu. „Užijte si ten pěkný vír růžovo-červené a bílé. Tak směle do toho,“ přeje Vintagelover.  KRÉMOVÁ POLÉVKA Z ČERVENÉ ŘEPY 6 drobných červených řep 2 lžíce olivového oleje 400 g plechovka krájených rajčat 1 cibule, nakrájená na kostičky  1 l zeleninového vývaru z kostky balzamikový ocet sůl, pepř, tymián 1 stroužek česneku, prolisovaný bílý jogurt nebo zakysaná smetana balkánský sýr nebo feta pažitka nebo petrželka POSTUP: Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte cibuli až změkne, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut. Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balzamikovým octem. Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou. Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover      

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« říjen »
  Po Út St Čt So Ne
40     1 2 3 4 5
41 6 7 8 9 10 11 12
42 13 14 15 16 17 18 19
43 20 21 22 23 24 25 26
44 27 28 29 30 31    

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg