K silvestrovské sýrové chuťovce se skvěle hodí dobré červené víno

ROZPEČENÝ CAMEMBERT 1 camembert 1 menší francouzská bageta pár snítek rozmarýnu hrst sušených brusinek hrst ořechů (mix) 1 stroužek česneku čerstvě mletý pepř olivový olej POSTUP: Sýr vyndejte z plastového obalu a vraťte do dřevěné krabičky. Do sýru udělejte špičkou nože několik mělkých vpichů. Do vzniklých zářezů vsuňte drobné snítky rozmarýnu - stačí, když z keříku odštípnete mladé špičky. Stroužek česneku nakrájejte na tenké plátky a dejte je navrch sýru. Camembert vložte zpět do dřevěného víka krabičky, jemně ho opepřete a pokapejte olivovým olejem. Dejte ho na plech a připravte si bagetu. Bílou francouzskou bagetu nakrájejte nebo natrhejte na menší kousky a napíchejte je na babmusovou špejli. Pokapejte chlebové špízky olivovým olejem ze všech stran, dejte je k sýru a plech vložte do rozpálené trouby na 180 stupňů. Pečte 15 až 20 minut. Než se sýr upeče, rozemelte v mixéru nahrubo brusinky s ořechy. Použila jsem mix - vlašské, lískové, para i mandle. Na dřevěné prkénko nasypte směs, opatrně k ní přendejte upečený sýr a pečivo. Vše zakápněte olivovým olejem. Nožem můžete porušit kůru sýru, do těkavého vnitřku namáčejte bagetu a každé sousto pak obalte v ořechovo-brusinkové směsi. Podávejte s červeným vínem  Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová - Vintagelover    

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« prosinec »
  Po Út St Čt So Ne
49 1 2 3 4 5 6 7
50 8 9 10 11 12 13 14
51 15 16 17 18 19 20 21
52 22 23 24 25 26 27 28
1 29 30 31        

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg