Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Přísady spodní vrstva 150 g jemných ovesných vloček 250 g bílého jogurtu 1 vanilkový cukr 50 g třtinového cukru 1 polévková lžíce chia semínek trochu vody skořice (hodně skořice) tvaroh 250 g bílého jogurtu 250 g (nízkotučného) tvarohu 1 vanilkový cukr 40 g třtinového cukru skořice na ozdobení 200 g rybízu (nebo jakékoli jiné ovoce dle chuti) Postup Formu na koláč vystelte pečicím papírem. (Tip: Ve formě nejlépe drží, pokud ho zmačkáte do kuličky, namočíte ve vodě, následně ji vymačkáte a pečicí papír už jen snadno rozložíte.) Smíchejte všechny přísady na spodní vrstvu, dochuťte skořicí (klidně i 4 g). Pokud bude směs moc hustá a tuhá, přidejte trochu vody, promíchejte a pak ji rovnoměrně rozprostřete na dno a boky (koláčové) formy. Potom smíchejte přísady na tvarohovou vrstvu a i sem přidejte skořici podle chuti. Nalijte do vločkami vystlané formy a dozdobte ovocem. Pečte v troubě předehřáté na 160° zhruba 60 minut (dokud tvaroh zlehka nezezlátne). Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek