Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
„Naše myšlenka je, že bychom takové degustační večery chtěli pořádat čtyři do roka podle ročních období. Toto první menu tedy stylizujeme do podzimu, takže hlavní pokrmy připravíme ze zvěřiny,“ prozradil provozní restaurace Antonín Sobol. Vrcholem kulinářského umění týmu kuchařů z Pod Hradu bude zcela jistě hlavní chod - bažantí prsa sous vide s nádivkou z podzimní zeleniny a omáčkou z červeného vína a čokolády, k nimž se bude podávat pyré z celeru. Sommelier Dan Gärtner, který se stane průvodcem večera, k tomuto labužnickému zážitku, samozřejmě po domluvě s kuchaři, vybral jakostní odrůdové víno Zweigeltrebe barrique z rodinného vinařství Hrabal. A takto vypadá celé menu, které na vás čeká Pod Hradem: **** Pečený horský siven, pyré z cukrového hrášku, máslo z konfitovaného česneku, mladá zeleninkaRyzlink vlašský jakostní 2012, Mikrosvín Mikulov**** Cappucino z mlade karotky, brambora vařená v mléce, chips z uzeného líčkaRulandské šedé moravské zemské víno, Pelvins**** Bažantí prsa sous vide, nádivka z podzimní zeleniny, omáčka z červeného vína a čokolády, pyré z celeru Zweigeltrebe jakostní Barrique, Hrabal**** Smetanový dortík, domácí pistáciová makronka, med ze sedmikrásek, pyré z meruňek Pálava pozdní sběr 2013, Vinice Hnanice**** Domácí čokoládový lanýž Portské Quinta das Carvalhas Reserva Ruby, Real Companhia Velha Cena menu je 499 Kč. Rezervace je nutná dopředu na tel. 499 816 513, 725 127 003 nebo přes email budu@podhradem.cz. Kapacita míst u stolů je omezená pro 40 lidí, proto neváhejte a zajistěte si vaše místo co nejrychleji. Placený článek
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek