Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Přísady těsto 120 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 70%) 100 g ghí (přepuštěného másla) nebo jiného kvalitního másla 2 šťastná vajíčka (od slepic z volného výběhu) 60 g třtinového cukru (nebo jiného sladidla dle výběru) 50 g ořechové mouky (jemně mletých ořechů) nebo hladké bezlepkové mouky 30 g kvalitního hořkého kakaa špetka soli ganache (náplň do cupcaků) 60 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 70%) 60 g kokosového mléka krém 2 zralé banány 180 g ricotty 170 g kvalitní hořké čokolády (minimálně 70%) 30 g lískooříškového másla (libovolné) Postup Troubu předehřejte na 180°C a pusťte se do připravování těsta. Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě (cca 2 - 3 minut), promíchejte a dejte na chvíli stranou. Mezitím si vyšlehejte vejce s cukrem a špetkou soli do pěny. K nim pak postupně přimíchejte rozpuštěnou čokoládu. Do směsi ještě přidejte kakao a mouku a znovu důkladně promíchejte. Těsto vystačí na cca 10 - 12 košíčků běžné velikosti a nemusí dosahovat až po okraj. Pečte zhruba 13 - 14 minut, hned je vytáhněte, ať nejsou přepečené a nechte je vychladnout na mřížce. Mezitím si připravte náplň. Kokosové mléko ohřejte v rendlíku nebo mikrovlnné troubě a pak do něj nasypte kousky nalámané čokolády. Míchejte, dokud se čokoláda úplně nerozpustí. Do cupcaků vytvořte malé důlky. Lžičkou / nožem nebo cukrářskou špičkou (buďte kreativní). A ty pak naplňte připravenou náplní. Nakonec čokoládový krém. Banány rozmixujte dohladka a ručním šlehačem k nim vmíchejte ricottu a oříškové máslo. Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu a trochu zchladlou (aby se krém nesrazil) ji důkladně vmíchejte ke zbytku. Krémem naplňte cukrářský sáček a cupcaky dozdobte. Na krém ale samozřejmě můžete použít lžíci či cokoli jiného. Nakonec jsem na cupcaky dala ještě vydlabané vnitřky a nastrouhanou čokoládu. Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek