Bounty brownies

Přísady Brownies vrstva 150 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %) 120 g ghee (přepuštěného másla) nebo jiného kvalitního másla 2 šťastná vajíčka + 2 žloutky 80 g přírodního třtinového nebo kokosového cukru špetka soli 30 g mandlové mouky 20 g kokosové mouky 20 g hořkého kakaa Kokosová vrstva 100 g strouhaného kokosu 100 ml kokosového mléka z plechovky 2 bílky ze šťastných vajíček 40 g přírodního třtinového nebo kokosového cukru 80 g žervé 1 čajová lžička vanilkového extraktu Čokoládová ganache 160 g kvalitní hořké čokolády (min. 70 %) 140 ml kokosového mléka z plechovky Postup Připravte si 20 cm velkou dortovou formu (nebo jinou s podobným rozměrem) a vyložte ji pečicím papírem.  Troubu si předehřejte na 180°C.  Nejdříve jde na řadu brownies vrstva. V mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni si rozpusťte nalámanou čokoládu a máslo. Nechte trochu zchladnout a mezitím vyšlehejte vajíčka, cukr a špetku soli.  Do spodní vrstvy jsem přidala dva žloutky z vajíček, z nichž dva bílky přijdou do kokosové vrstvy. Jestli žloutky využijete jinak, nemusíte je dávat do brownies. :) Do vyšlehaných vajíček vmíchejte rozpuštěnou, lehce zchladlou čokoládu a pak přidejte obě mouky a kakao. Celou směs přelijte do připravené formy a pečte asi 10 minut.  Na kokosovou vrstvu důkladně smíchejte všechny přísady.  Brownies po deseti minutách vytáhněte z trouby, nechte trochu vychladnout a pak na něj rozprostřete kokosovou směs. Můžete ji do brownies trochu zatlačit a není potřeba ji rozprostírat až do krajů. Pak dejte na dalších 10 - 15 minut péct tak, aby kokos nezhnědl, vytáhněte z trouby a nechte zase chvíli vychladnout.  Na ganache ohřejte kokosové mléko. Buď ve vodní lázni nebo cca 1,5 - 2 minuty v mikrovlnné troubě. Mléko nepřehřejte, ale musí být dostatečně teplé, aby až do něj nasypete nalámanou čokoládu, se stačila rozpustit. Kdyby se to nepodařilo, stačí směs ještě trochu společně prohřát a promíchat. Tu pak nalijte na zchladlý dortík. Tip.: Dortíky a řezy s vrstvou čokolády navrchu krájejte v teplé vodě ohřátým a osušeným nožem, aby se řez povedl hezky rovně bez úlomků čokolády. Před každým řezem nůž očistěte a opakujte. Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« květen »
  Po Út St Čt So Ne
18       1 2 3 4
19 5 6 7 8 9 10 11
20 12 13 14 15 16 17 18
21 19 20 21 22 23 24 25
22 26 27 28 29 30 31  

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg