Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek
Trutnovinky už nějakou dobu pronásleduje myšlenka založit na svém webu pravidelnou „food“ rubriku, která by poškádlila mlsné jazýčky čtenářů. Blogerka Monika Chmelařová, která na svém blogu Vintagelover.cz sice píše hlavně o bydlení, zahradě, renovacích starých věcí a vyrábění dekorací, se ale nevyhýbá ani chuťovým pohárkům. Právě tato královehradecká rodačka, které se líbí Trutnov a ráda čte magazín Trutnovinky, nám nabídla své služby. Vše vypukne během listopadu, kdy na našem webu čtenáři najdou novou pravidelnou rubriku, kterou bude plnit neotřelými recepty právě blogerka Vintagelover. „Ráda se o ně se čtenářkami i čtenáři podělím a doplním je fotografiemi pochutin. Spíše než nějaká komplikovaná jídla, to budou takové chutné drobnosti,“ říká Monika, která nám ochotně poskytla krátký rozhovor. Proč ses rozhodla spolupracovat s Trutnovinkami? Protože mě zajímá jídlo a vaření, napadlo mě, že bych do Trutnovinek mohla přispívat. Poskytovala bych recepty s fotografiemi, které by byly součástí pravidelné rubriky na webu a facebooku. Byla bych ráda, kdyby si to, co nabídnu, čtenáři podle receptů sami vyzkoušeli a podělili se s ostatními o své nejen chuťové dojmy. Samozřejmě by bylo milé, kdyby přišli sami s nějakým receptem. Myslím si, že by to čtenáře mohlo bavit. Měla jsi možnost dostat se k magazínu Trutnovinky. Co na něj říkáš? Objevila jsem ho teprve nedávno, myslím, že to je tak něco přes rok. Moc se mi líbí, že je velmi pestrý, zajímavý, reprezentativní, má bezvadnou grafiku a dobrý formát. Dá se strčit do kabelky. Na nic podobného jsem ve srovnatelně velkém městě nenarazila. Čtu hodně rozhovory a také je skvělé, že se magazín zabývá tématy. Například nedávné téma o zdravotnictví bylo velmi dobré a bezvadně redaktorsky zpracované. Doufám, že to vydání bylo čtenářsky úspěšné a věřím, že stejně úspěšné bude i listopadové gastronomické téma. Máš nějaký vztah k Trutnovu? Už v dětství jsem s rodiči do Trutnova jezdila, protože jsme vyráželi lyžovat do Krkonoš. Vždycky jsme se tady zastavili a někde si něco dobrého dali. Už je to ale dávno, město se od té doby hodně změnilo a vyrostlo do krásy. Je opravdu moc hezké. Jsi známá blogerka. Mimo jiné právě recepty dobrot jsou také tvojí doménou. Ano. Přiznávám, že velmi ráda vařím, peču a připravuji různé sladkosti a dorty. Nevyhýbám se ani experimentům a klidně se nechám, když mě to zaujme, inspirovat ostatními. To, co vytvořím, dříve než to se svými přáteli sním, vyfotím. Než ale zmáčknu spoušť, vše podle svého vkusu naaranžuji. O výsledek se ráda se všemi krátkým komentářem a fotografiemi podělím na svém blogu Vintagelover.cz. Aby čtenáři nepřišli zkrátka, přinášíme první recept. POLÉVKA HOKAIDO 500g dýně Hokaido 2 lžíce olivového oleje 1 cibule 2 stroužky česneku 1 malou chilli papričku 750 ml vody pepř sůl 150 ml smetany ke šlehání1 rohlík Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Opečeme na něm cibuli, česnek, chilli papričku, osolenou a nakrájenou dýni Hokaido. Vaříme pomalu 10 minut, až dýně lehce zezlátne a změkne. Opepříme, zalijeme vodou a vaříme asi 8 minut. Potom sejmeme z ohně a polévku rozmixujeme dohladka, vmícháme smetanu. Nakonec podle chuti osolíme a podáváme s krutonky (kostičky z rohlíku osmažené na olivovém oleji dozlatova). Dobrou chuť! Hynek Šnajdar hynek@trutnovinky.cz Foto: Monika Chmelařová
Trutnovinky na našem serveru
Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek