Avokádový cheesecake s vanilkou

Přísady Spodní vrstva 50 g oříškové mouky (mandlové / pistáciové / kokosové) v libovolném poměru 40 g jemně mletých ovesných vloček 70 g oříškového másla (mandlové / arašídové / kešu / pistáciové) 20 g javorového sirupu (když kupujete javorový sirup, koukejte na složení, aby byl 100 %) Krém 180 g zralého avokáda - bez pecky a slupky (= 1 středně velké) 100 g čerstvého sýru (žervé, Palouček, Lučina...) 140 g řeckého jogurtu  1 lžíce vanilkového extraktu (nebo zrníčka z vanilkového lusku) 40 g javorového sirupu 20 g třtinového cukru Dozdobení (libovolné) hrst vyloupaných pistácií Postup Dno menší dortové formy (cca 16 cm) vyložte pečicím papírem nebo ho potřete trochou kokosového oleje. Všechny přísady na spodní vrstvu důkladně promíchejte a pak rovnoměrně rozprostřete do připravené formy.  Troubu předehřejte na 180°C.  Dužinu z avokáda rozmixujte úplně najemno, pak přidejte i zbylé přísady, vše pořádně promíchejte a vlijte na spodní vrstvu.  Pečte zhruba 30 minut.  Cheesecake by měl být před vytažením z trouby vždycky vprostřed trochu rosolovitý, ztuhne dodatečně. Po vychladnutí ho nechte ještě pár hodin v lednici, ideálně přes noc. Zuzana Motyčková redakce@trutnovinky.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« srpen »
  Po Út St Čt So Ne
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg