3 způsoby jak si vychutnat léto: grilovat, grilovat, grilovat

Fantastickou grilovačku si užijete jen s kvalitním grilem. To je základ. Firma Weber je mezi výrobci kotlových grilů naprostou jedničkou. Vyvíjí a prodává je od roku 1952 a své portfolio neustále rozšiřuje.K dispozici jsou grily na dřevěné uhlí, plynové a elektrické. Každý má něco do sebe. Odborníci doporučují předem dobře zvážit, k jakému účelu a jak často se zákazník grilování hodlá věnovat. „Všímejte si kvality použitého materiálu, polohovatelnosti roštu, ochrany proti popálení, víka a principu čištění,“ radí Daniel Vojtíšek z Melichar CZ.Weber grily splňují samozřejmě nejnáročnější požadavky milovníků dobrého jídla. Připravíte na nich perfektní steak stejně jako křupavou pizzu, špízy, krevety nebo zeleninu. Bývají vybaveny integrovaným teploměrem, dávkovačem paliva, šašlikovým setem, stojanem na kotlety a žebírka nebo kolíbkou pro pečení.Jak tedy vybírat? Jednoduchou odpověď jsme dostali v kamenné prodejně Melichar CZ: Grily na dřevěné uhlí – asi nejvíce nám připomínají oblíbený otevřený oheň. Pořizovací náklady jsou nízké, manipulace snadná. Vyžadují ale trochu zručnosti při uvádění do chodu, nemají možnost regulace teploty a popel, který při hoření vzniká, často usedá i na grilované pochoutky. Ale chuť ohně je v mase nezanedbatelná a fajnšmekři ji milují. Plynové grily – snad jediným jejich zádrhelem je horší manipulace způsobená závislostí na propanbutanové bombě. Jinak jsou plynové grily spolehlivým a úsporným parťákem pro časté a bezpečné grilovací akce. Velká výhoda je v úspoře času a navíc sousedy neobtěžujete kouřem.Elektrické grily – ty od Webera zaručují dokonalé grilovací aroma, mimořádný chuťový zážitek a ještě vysoký výkon za málo peněz. Firma dokonce uvádí, že energetické náklady na hodinu grilování vycházejí na 10 korun. Elektrické grily lze snadno čistit, regulovat v nich teplotu a pokrmy připravovat zdravě a bez rizika popálení.Ale konec šedé teorie. Nejlepší je vždy přímá zkušenost. Stavte se za odborníky v Melichar CZ a nechejte si poradit. Vyberou vám gril přímo na míru. Nezapomeňte si u značky Weber prohlédnout taky potřebné příslušenství – kartáč, grilovací náčiní, zapalovací set nebo čistič roštů. A budete-li chtít zazářit jako skutečný mistr grilu, přihoďte do vozíku i Velkou knihu grilování s Weberem. Najdete v ní 160 nejnovějších způsobů příprav pochoutek a cenné tipy na úspěšnou zahradní party.Nikdy nebylo grilování tak jednoduché a pohodlné jako s dnešními grily Weber. Nemusíte se tak ani bát královské diciplíny a to perfektního steaku. Při grilování získá steak typické mřížkování a aroma, které se rozvine při prudkém opečení, mu dodá optimální chuť. Zkrátka a dobře: perfektní steak. Jak na něj? Připravte si na grilu perfektní steak jako profesionál:• První stranu steaku grilujte 4 minuty v přímé grilovací zóně a se zavřeným poklopem.• Steak obraťte.• Druhou stranu grilujte další 4 minuty v přímé zóně a se zavřeným poklopem.• Poté položte steak druhou stranou do nepřímé grilovací zóny a tam grilujte dalších 10 minut se zavřeným poklopem.• Potom zkontrolujte pomocí digitálního kapesního teploměru, zda má maso požadovanou vnitřní teplotu a v případě potřeby pokračujte v opékání, dokud steak nebude mít požadovanou vnitřní teplotu (tento postup by neměl trvat déle než 7 minut).• Steak sundejte z grilu a nechte 3–5 minut odpočívat na předehřátém talíři. Tím se masové šťávy znovu rozloží a maso zůstane krásně šťavnaté.• Nechte si chutnat! www.melichar.cz

Trutnovinky na našem serveru

Zdroj: Trutnovinky, Zobrazit celý článek

Nahoru

Kalendář akcí

« 2025 »
« srpen »
  Po Út St Čt So Ne
31         1 2 3
32 4 5 6 7 8 9 10
33 11 12 13 14 15 16 17
34 18 19 20 21 22 23 24
35 25 26 27 28 29 30 31

banner-v1.giffacebook.jpginstagram.jpg

Počasí Trutnov
 

banner-app-f.jpg